меню
  • Силиконови каучуци Силаст Д2 за калъпи
върни към всички

Силиконови каучуци Силаст Д2 за калъпи

Силиконовите каучуци „Силаст Д2“ представляват двукомпонентни силиконови пасти, които след втвърдяване (вулканизиране) са подходящи за направа на широк спектър от калъпи (матрици) за различни по форма и вид детайли и изделия с цел точната им репродукция. Използват се за за изготвяне на калъпи, за репродукция на технически и художествени изделия, за фугиране и шпакловане. Според количеството и вида на пълнителите, и предназначението й, силиконовата паста Силаст Д-2 се произвежда в различни марки и видове: Продуктите от серията „Силаст Д2“ се делят на самонивелиращи се и тиксотропни смеси, различни по твърдост, като позволяват снемането на точен отпечатък както от хоризонтално разположени детайли, така и от такива във вертикално положение. При работа със „Силаст Д2“ не се изисква допълнително нагряване и обезвъздушаване (вакуумиране) на излятата матрица. Пастите се втвърдяват (вулканизират) при стайна температура посредством добавянето на втвърдител. Втвърдителят се прибавя към пастата непосредствено преди употреба в оптимално количество от 5 %, но във зависимост от търсените резултати, количеството втвърдител може да се повиши или намали (3-6 %). „Силаст Д2“ позволява време за работа до 1 час след смесването на силикона с втвърдителя. Готовите силиконови калъпи издържат на атмосферни условия, температури от -40 до 200 °С, UV лъчи, трептения и деформации. Силиконовите пасти са подходящи за употреба за снемане на отпечатък и възпроизводството му от модели със сложни релефи и форми, малки и големи скулптури, художествени изделия, в занаятчийството и пчеларството, за дизайнерски решения, за работа с декори и реквизити, както и за много други цели. В изготвените от „Силаст Д2“ матрици могат да се отливат гипс, глини, цимент, бетон, епоксидни и полиуретанови смоли, парафин, восък, заготовки за сапуни и други материали с температура на топене по-ниска от 180 °С. Силиконовите пасти могат да бъдат използвани и за пълнежи, заливане на междинни пространства и уплътняване в електротехнически изделия, разклонителни кутии и др., като реализират приблизително 0.01 % свиваемост.
Product Name

Силаст Д2 П3

Силаст Д2 П3 е паста за вземане на точен отпечатък и изработване на калъпи за гипсови, циментови, смолни предмети и детайли, скулптурни орнаменти, фигури и др....
Product Name

Силаст Д2 О

За обмазване и тиксотропна. Тя не се стича и е предназначена за нанасяне с четка на вертикални или хоризонтални повърхности.
Product Name

Силаст Д2 шор 60 или 70

Силиконова паста Силаст Д2 Ш се използва се основно за заливане или шпакловане на строителни фуги, за изработка на уплътнители за химическо оборудване, за калъпи с по-висока твърдост....

В областта на производството на специализирана силиконова продукция "ХИМАТЕХ" АД се наложи като един от малкото производители в страната в непрекъсната борба с конкуренцията на този пазар от масирания внос от Западно-Европейските и Американските фирми, имащи дългогодишни традиции в производството и име в международната търговия.